Новини от област Стара Загора и България

Най-продаваната бира в Италия Birra Morreti влиза на българския пазар

17286 24/03/2022 16:00 Икономика Финанси
Най-продаваната бира в Италия Birra Morreti влиза на българския пазар
Divident.€U Divident.€U

Любимата бира на италианците идва чрез богатото портфолио на "Загорка", част от корпорация Heineken

Birra Moretti влиза на българския пазар чрез богатото портфолио на ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken.

Автентичната италианска бира, която е и най-продаваната бира в Италия, заема специално място в глобалното портфолио на компанията за страни като Великобритания, Ирландия, Нидерлания, Румъния, САЩ, Канада и Япония, където се налага като една от популярните премиум бири.

През 2006 г. става единственият италиански бранд, който е награден едновременно със златен и сребърен медал от „World Beer Cup” – едно от най-значимите международни състезания в индустрията. Birra Moretti получава и 5 отличия в „Австралийските международни бирени награди“, затвърждавайки статуса си на световно обичано качествено пиво.

Любимата бира на италианците идва като новото лице в достъпния премиум сегмент на пазара в България. Марката е създадена през 1859 г., а за производството й се използват само най-висококачествени суровини и съставки. Специалният бленд от хмел придава уникален вкус и цитрусов аромат, като засилва перфектно балансираната му горчивина. Следвайки идеологията на италианците за наслада от малките неща в живота, Birra Moretti е отлично съчетание с италианската храна, споделена в добра компания.

„Да приветстваме една истинска италианска легенда сред лагер бирите в нашето портфолио от международни брандове е повече от чест. Birra Moretti не е просто марка, а философия, която споделяме и ние – да се наслаждаваме на малките неща в живота. Именно това ни кара да влагаме максимум усилия и страст в налагането на този качествен продукт, за да успеем да предадем тази философия и наслада на нашите консуматори и партньори и да ги пренесем в Италия“, сподели Елица Иванова, мениджър Маркетинг в ЗАГОРКА, част от Heineken.

В България Birra Moretti може да бъде намерена в бутилка за еднократна употреба от 330 мл и бутилка за многократна употреба от 500 мл, както и в кен от 500 мл, в магазинната мрежа. Допълнително към тях наливна Birra Moretti ще се предлага и в избрани ресторанти.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията”  през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN и от тогава до днес, в продължение на повече от 25 години, е водещ български производител на бира, който се ангажира да развива бизнеса си устойчиво и отговорно.

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. ЗАГОРКА е в челните места в конкурсите за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента. За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Коментари към новината

Още новини от Икономика