Новини от област Стара Загора и България

Откриването на болницата в Раднево се отлага за догодина

Откриването на болницата в Раднево се отлага за догодина
Divident.€U Divident.€U

Ремонтът на Радневската болница ще се удължи до края на годината. На този етап няма да се разкриват отделения, какъвто беше първоначалния план, съобщи за Divident.EU собственикът Ибрям Алиев.

Ибрям АлиевСпоред него се е наложил много по-мащабен ремонт на сградата, отколкото е очаквал. „Бяхме готови да открием 2 отделения още през март. Нещата обаче не се случиха, защото се оказа, че тръбите са изцяло изгнили. В последния момент разбрахме, че трябва да се смени цялата ВиК система, да се направи напълно нова канализация. Правим самостоятелни бани и тоалетни към всяка стая“, каза той.

Започва и поставянето на външна изолация на сградата. Ремонтът би трябвало да приключи до края на тази година, което означава че болницата би могла да отвори не по-рано от началото на следващата година.

За цялостния ремонт собственикът предвижда засега около 2 млн. лева. Припомняме, че той купи болницата в Раднево за 200 000 лева. Задължението му по договор включваше и разплащане на всички натрупани задължения. До момента Ибрям Алиев е разплатил 1 млн. 690 хил. лв.
Алиев призна, че трудно се намират лекари и медицински сестри, което също създава проблеми за разкриването на отделенията.

Припомняме, че новият собственик на болницата в Раднево е предприемач в сферата на здравеопазването от Сливен. В родния си град е собственик на акушеро-гинекологична болница „Ева“ и медицински център, а в Ямбол притежава МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Коментари към новината

Още новини от Здраве