Новини от област Стара Загора и България

Старозагорска опера

Беса Лугичи е Виолета от "Травиата" на 26 март

1988 24/03/2022 11:18 Култура Сцени
Беса Лугичи е Виолета от Травиата на 26 март
Divident.€U Divident.€U

Брилянтното сопрано Беса Лугичи от Косово гостува в ролята на Виолета от операта „Травиата” на Джузепе Верди. Спектакълът с нейно участие се отлага няколко пъти заради пандемията от COVID-19. Беса Лугичи идва в Стара Загора след триумфалното си гостуване преди броени дни в Гданск, Полша в ролята на Таис от едноименната опера на Масне. Развълнувана и окрилена, че най-после ще пее отново в Старозагорската опера, която чувства като свой дом.

Драматична история на „Травиата” от Джузепе Верди по романа „Дамата с камелиите” на Александър Дюма-син ще оживее на сцената на Старозагорската опера от 19.00 часа на 26 март. В ролята на Жорж Жермон зрителите ще се срещнат с изкуството на американския баритон Елиас Моколе, а в ролята на Алфред Жермон ще се представи тенорът Николай Моцов. В останалите роли участват солистите на Старозагорската опера Тереза Бракалова, Ивайло Йовчев, Александър Марулев, Анастасия Алтухова, Игнат Желев, Живко Добрев, Стоян Буюклиев и др., солистите на балета Кармен Демирташ и Фиорди Лоха, оркестър, хор, балет на Държавна опера-Стара Загора.

Спектакъла ще дирижира британският диригент Крис МакКракън. Режисьор на спектакъла е Франк-Бернд Готшалк /Германия/, сценографията и костюмите са на незабравимия художник Борис Стойнов, хореографията е на Андреас Песлер /Германия/. Възстановката е на Касандра Томас – британска актриса и оперен продуцент.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура