Новини от област Стара Загора и България

В помощ на децата в Украйна

Прожектират благотворително филма за живота на Петя Дубарова

10977 24/03/2022 11:00 Култура Сцени
Прожектират благотворително филма за живота на Петя Дубарова
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Прожекциите са в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе

Създателите на филма, Btv Studios, Кино Арена и Cinema City организират благотворителни прожекции за събиране на средства в помощ на пострадалите деца от войната в Украйна и ще дарят приходите на УНИЦЕФ България.

Дванадесет специални благотворителни прожекции на филма „Петя на моята Петя“ ще се проведат на 30.03.2022 (сряда) в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе в двете най-големи кино вериги в страната, както и в общинските зали на град Бургас, в диапазона между 19:00 и 19:40 часа. Средствата, събрани от посещенията, ще бъдат предоставени на кампанията на УНИЦЕФ „Помогни на децата в Украйна“. Продажбата на билети започва на 23.03.2022 на място или през сайтовете на кината. Организаторите ще предоставят отчет за събраната сума след провеждането на прожекциите.

„Петя на моята Петя“ поставя въпросите за приятелство и емпатия между деца и възрастни. Нашият екип не може да стои безучастен към всичко, което се случва в Украйна. Изключително съм благодарен на Cinema City, Кино Арена, Община Бургас и bTV Studios за подкрепата и желанието да организираме заедно благотворителните прожекции на филма. Призовавам зрителите да отидат в киносалоните на 30.03.2022 и да покажат своята емпатия и съпричастност към децата на Украйна!“– споделя продуцентът Николай Урумов.

Ето и самите прожекции по градове:
София
Кино Арена The Mall – 19:00
Кино Арена Deluxe Bulgaria Mall – 19:30
Cinema City Мол София – 19:30

Пловдив
Cinema City Мол Пловдив – 19:30
Кино Арена Mall Markovo Tepe - 19:00

Варна
Кино Арена Grand Mall – 19:15
Кино Арена Mall Varna – 19:40
Cinema City Delta Mall – 19:30

Бургас
Cinema City Галерия Мол – 19:30
Зала Флората - 19:00
Зала Казиното - 19:00

Русе
Cinema City – 19:30

Линк към прожекциите на 30.03 в кината Арена: https://bit.ly/Petya_Ukraine
Линк към прожекциите на 30.03 в кината Cinema City: https://bit.ly/Petya_Ukraine_CinemaCity

Благотворителните прожекции се случват благодарение на продуцентската компания БЪФ Пикчърс, Cinema City, Кино Арена, Община Бургас, дистрибуторът на филма bTV Studios и копродуцентската компания Concept Studio.

„Петя на моята Петя“ е вдъхновен от ярката личност на изумителната Петя Дубарова. Той не е биографичен, но вълнува с темите, които поставя – за смелостта да бъдеш различен и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и кога матрицата успява да ни превърне в „консервни кутии без етикети“.
Засяга темите за образованието и неговата роля в живота на подрастващите, за емпатията между децата и възрастните. Не подминава тръпката от първата любов и нуждата от приятели по пътя към постигане на един по-добър свят.

Актьорският състав включва Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Продуцент е Николай Урумов с „Бъф Пикчърс“. Разпространява се от bTV Studios.

На 25ти април 2022 г. се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова. Това превръща филма в кауза, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят безвреме само на 17 години.
#АзСъщоСъмПетя #ПетяНаМоятаПетя

 

Коментари към новината

Още новини от Култура