Новини от област Стара Загора и България

На Старозагорските бани

Националният тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" ще се проведе на 27 и 28 август

1267 22/03/2022 10:53 Култура Сцени
Националният тракийски фолклорен събор Богородична стъпка ще се проведе на 27 и 28 август
Divident.€U Divident.€U


Община Стара Загора ще бъде домакин на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 27 и 28 август 2022г. /събота и неделя/ на Старозагорските бани.

Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна програма и атрактивните съпътстващи прояви на форума, насочени към малки и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България.

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. При проявен интерес от страна на участниците в събора (изпълнители и художествени ръководители) домакините имат готовност да организират на 26 август (петък) дискусионен форум и творческа работилница „Фолклорът в съвременността“ с утвърдени експерти в тази област.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура