Новини от област Стара Загора и България

Национален събор

ПП "Движение Гергьовден" преизбра за председател доц. Драгомир Стефанов

10596 20/03/2022 20:45 Политика Опозиция
ПП Движение Гергьовден преизбра за председател доц. Драгомир Стефанов
Divident.€U Divident.€U

ПП "Движение Гергьовден" проведе редовен национален събор, на който преизбра доц. Драгомир Стефанов за председател на движението, гласува промени в устава и подмени съставите на изпълнителните и контролните си органи.

Делегатите бяха поздравени от представители на ГЕРБ, СДС, БДЦ "Радикали", Съюзът на свободните демократи.
В заключителната декларация на събора, гергьовци, като констатираха безпрецедентното разделение, възцарило се в обществото , стигнаха до извода, че спешно е необходимо провеждането на предсрочни парламентарни избори. Те се обявиха за създаването на Коалиция на нежелаещите повече подобни управления и заявиха решимостта си да започнат веднага преговори с ред десноцентристки формации, с неправителствени организации и граждански групи и извън парламентарно представената коалиция ГЕРБ-СДС.

Според гергьовци едно широко подобно обединение би могло да начертае както спешни мерки за преодоляване на кризите, които да се изпълняват от служебно правителство, така и по-широка програма, около която да се търси консенсус с повече политически и граждански формации.

По повод стоте дни на правителството, гергьовци отказаха да дават оценка, като изрично подчертаха, че оценките ги "дава българския бизнес, който не може да си плати тока; оценки дават пенсионерите, за които дори "циганската баница" - хляб и олио - се превръщат вече в лукс. Оценки дават тъмните общини, студените църкви и читалища. Оценка дадоха и европейските ни партньори - само българският план за възстановяване и устойчивост още не е приет. "

Целият събор беше излъчван онлайн в социалните мрежи.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика