Новини от област Стара Загора и България

Heineken пусна на пазара първата виртуална бира Heineken® Silver

1293 17/03/2022 20:33 Икономика Бизнес
Heineken пусна на пазара първата виртуална бира Heineken® Silver
Divident.€U Divident.€U

Heineken® пусна първата чисто нова виртуална бира Heineken® Silver ексклузивно в своята виртуална пивоварна в завладяващата дигитална платформа Decentraland.
В истинския свят Heineken® е познат с безкомпромисното си качество, усъвършенствано през десетилетия от иновации в пивоваренето. Сега същият този опит, който направи Heineken® световно известен, преминава през високотехнологична трансформация, за да превземе метавселената пиксел по пиксел. Както винаги Heineken® се отличава със страст към естествените съставки, затова и в метавселената си служи с най-добрите 100% дигитално генерирани съставки.

Специалната мая тип А, която традиционно отлежава в хоризонтални резервоари, е заменена с А-пискели. Класическият ароматен хмел, добит от полетата, сега e заместен от двоично кодиран хмел, отгледан от NPS фермери, които не се контролират от играчи. Разбира се, целият виртуален процес на пивоварене се наблюдава от специални виртуални асистенти пивовари на Heineken®, дигитализирани заместници на майстор пивоварите.
Всички тези елементи се обединяват, за да създадат една напълно уникална бира, която посетителите на виртуалната пивоварна на Heineken® в Decentraland ще могат да видят във виртуалния свят. 

Виртуалната бира беше представена на специално събитие във виртуалната пивоварна на Heineken®, където всички гости научиха за това как се прави бира за секунди, докато се наслаждават на омар и хайвер, създадени чрез пиксели, споделяйки преживяването рамо до рамо с посланиците на Heineken®, включително и с Тиери Анри.

Брам Уестенбринк, Ръководител на бранд Heineken® за света, сподели: „В Heineken® силно вярваме, че връзката между хората е жизненоважна за нашето съществуване, също като въздуха, който дишаме или водата, която пием. Знаем, че метавселената събира хората заедно по един безгрижен и завладяващ начин, който може да бъде наистина вълнуващ, но в никакъв случай не е най-доброто място, на което да бъде опитана една нова бира. Новата ни виртуална бира, Heineken® Silver е просто иронична шега.

Това е ясно осъзната идея, която цели да намигне забавно на нас и много други марки, които скачат с техни продукти в метавселената, и то такива, които ни носят истинско удоволствие в реалния свят. Все още не можем да опитваме пиксели и байтове, точно затова искаме да се пошегуваме в тази посока и да напомним на всички, че нищо не е по-добро от вкуса на освежаваща бира в реалния свят. Това важи и за нашия нов виртуален Heineken® Silver.“
За да добави повече вкус към метавселената и виртуалния Heineken® Silver, Heineken® си партнира с испанския стрийт-арт художник Дж. Демски, който помага за проектирането на отделни части от виртуалния дом на Heineken® Silver.

Коментари към новината

Още новини от Икономика