Новини от област Стара Загора и България

"Демократична България" се обяви против решението на Нинова за форсмажор

2119 17/03/2022 11:57 Политика Власт
Демократична България се обяви против решението на Нинова за форсмажор
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Не намираме мярката форсмажор, която не е обсъдена с нас за нещо, което е уместно на този етап и се противопоставяме на нея. Това каза в кулоарите на парламента шефът на ДБ Христо Иванов.
Според него това е твърде радикална мярка. Освен това има други инструменти, които не създават стрес. Обявяването на такъв тип радиклани мерки дори чисто психологически, без обсъждане и преценка създава усещане за напрежение, което не ни е необходимо, допълни той.

От ДБ очакват МФ да предложи своята идея за механизми и балансиране на финансовите реалности на фирмите.
Против решението на Нинова за форсмажор се изказа и народният представител от ПП Александър Ракшиев. „Запознати сме с предложението на госпожа Нинова за обявяване на форсмажор. Към момента такова предложение не е постъпвало официално. Според мен обаче това не е най-доброто и удачно решение в тази ситуация. Не мисля, че е отделено достатъчно време да се прецени от всички страни. А и от правна гледна точка не съм сигурен дали са положени усилия, за да се види дали е издължано,“допълни той.

Напомняме, че вчера вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че внася предложение в Министерски съвет за обявяване на форсмажор във връзка с войната в Украйна. Тя допълни, че то ще важи от 24 февруари до края на март и ще се отнася за всички сектори в българската икономика.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика