Новини от област Стара Загора и България

Национален конкурс за вокални формации "Хармония" ще се проведе в Стара Загора

568 16/03/2022 09:55 Култура
Национален конкурс за вокални формации Хармония ще се проведе в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Деветото издание на Националния конкурс за вокални формации "Хармония" ще се проведе на 25 юни в Културен център „Стара Загора“. Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище "Родина-1860" и Вокална студия „Усмивки“.

В конкурса могат да вземат участие вокални ансамбли - дуети, триа, квартети и по-големи формации, изпълняващи детска, забавна и популярна музика. Участниците са на възраст до 25 години и са разделени в две категории : вокални ансамбли - дует и трио; вокални формации, съставени от 4 и повече участници.

Разпределени в следните възрастови групи: I възрастова група – до 9 навършени години; II възрастова група - от 10 до 12 навършени години; III възрастова група - от 13 до15 навършени години; IV възрастова група - от 16 до 19 навършени години и V възрастова група - от 20 до 25 навършени години. Възрастта се отчита към датата на провеждане на конкурса.

Състави, в които участват изпълнители от различни възрасти, се състезават във възрастовата група на най-големия участник.

Вокалните ансамбли и формации изпълняват по 2 песни с продължителност до 4 мин. всяка, като едната задължително е българска, а другата - по избор. Изпълненията са с музикален съпровод на живо или синбек.Всеки участник носи отговорност за неуредени авторски права на изпълняваните произведения.

Участниците ще бъдат оценявани от професионално жури по следните критерии: точност на интониране, ритмичност, динамика, фразиране, артикулация, дикция, избор и сложност на репертоара, артистичност.

Заявки за участие се приемат до 18 юни на e-mail: [email protected]

 

Коментари към новината

Още новини от Култура