Новини от област Стара Загора и България

На 17 април

Детско-юношеският фолклорен празник "Изворът не пресъхва" ще се проведе в Стара Загора

825 15/03/2022 13:36 Култура Сцени
Детско-юношеският фолклорен празник Изворът не пресъхва ще се проведе в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 17 април от 10:00 ч. в старозагорския парк „Пети октомври“ ще се проведе 18 издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2022”. Празникът е свързан с продължаване на българската традиция и съхраняване на автентичните песни, танци и обичаи. Организатори са: Община Стара Загора, НЧ „Развитие - 1878” с. Дълбоки и Центъра за подкрепа за личностно развитие Стара Загора.

В празничната програма могат да вземат участие детски фолклорни състави и индивидуални изпълнители, представящи български фолклор ( песни, танци, обичаи, приказки, игри и пр.). Художествените ръководители сами определят програмите си за участие.Срокът за изпращане на заявките -10 април на е-mail : razvitiedalboki@mail.bg, дрес: 6060 с. Дълбоки, Община Стара Загора, НЧ ”Развитие – 1878г.”,тел.0898507564 ;0889131555-Христина Янкова.

 Празникът няма конкурсен характер и такси за участие не се внасят.Всички ще получат грамоти и награди.

Целта на празника е да се съхрани и популяризира фолклорната традиция, децата ни да се приобщят към народните ценности и да запазят българската идентичност и да се насърчи приемствеността на традициите между поколенията.

 Тази година се организира и съпътстващ конкурс на тема „Пролетните празници-Лазаровден, Цветница и Великден. Срокът за изпращане на рисунките е до 10 април на адрес ПК 6060, с. Дълбоки обл. Стара Загора, НЧ “Развитие 1878“, за конкурса „Пролетните празници - Лазаровден, Цветница и Великден“.

Участниците трябва да бъдат на възраст до 18 години ,а творбите- на картон /формат А4/ и да са придружени с коректно попълнена заявка, залепена на гърба на рисунката. Няма ограничение за използваната техника.

 На Цветница ще бъдат обявени наградените участници.

Коментари към новината

Още новини от Култура