Новини от област Стара Загора и България

Решено

Помощите за бизнеса заради високата цена на тока продължават и през април

1015 14/03/2022 12:42 Икономика Бизнес
Помощите за бизнеса заради високата цена на тока продължават и през април
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Финансовата подкрепа, която получават от държавата всички небитови крайни клиенти заради високите цени на електроенергията, ще продължи и през  април. Това се договориха представители на българската индустрия на среща с министър-председателя Кирил Петков, в която участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Целта е работещият и в момента механизъм да продължи да се използва и занапред, като конкретните параметри на подпомагането ще бъдат изяснени до края на тази седмица“, съобщи след срещата министър Николов. Паралелно с това държавата ще разгледа и всички възможни механизми, които могат да осигурят предвидимост на бизнеса по отношение на енергийните му разходи. Сред тях са например структурата на пазара, дългосрочните договори за електроенергия и други.

Представителите на бизнеса изказаха удовлетворението си от конструктивния разговор, който съдейства за намиране на сигурност и устойчиви решения за цената на електроенергията в дългосрочен план.

Коментари към новината

Още новини от Икономика