Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов беше преизбран единодушно за председател на ГЕРБ

10603 13/03/2022 15:50 Политика Опозиция
Бойко Борисов беше преизбран единодушно за председател на ГЕРБ
Divident.€U Divident.€U

Бойко Борисов беше преизбран единодушно с 943 гласа за председател на политическа партия ГЕРБ. Това се случи на национално събрание на партията, което се проведе днес.
Номинацията на Борисов за лидер нямаше алтернатива, тя бе предложена от заместник-председателя Даниел Митов.
Борисов предложи за свои заместници досегашните заместници в ръководството Томислав Дончев и Даниел Митов.

Делегатите одобриха избора им без гласове "против", с един гласувал "въздържал се". Извършени бяха промени в Изпълнителната комисия, като на мястото на Даниела Дариткова беше избран Делян Добрев.
По време на война командирите не се сменят, каза Бойко Борисов преди да предложи своите заместници.
Делегатите гласуваха избора им с 942 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".

"Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управлението на страната десет години, ние управлявахме добре и в полза на гражданите", посочи заместник-председателят на формацията Томислав Дончев.
Той подчерта, че днес страната ни се управлява от коалиция на омразата,
а омразата не е цел и може да породи единствено още омраза.

Придружен от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, в залата пристигна председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Димитър Главчев представи пред форума отчета на Контролната комисия. В него се констатира, че членовете на ГЕРБ и ръководствата на национално ниво и по места спазват устава, правилниците, програмните документи, решенията се вземат в съответствие с тези актове.
ПГ на ГЕРБ и ръководството да работят за ново управление на страната, се призовава в декларация на Националното събрание,
представена от Костадин Ангелов. В нея се казва, че трябва да се сформират постоянни екипи с антикризисна програма за управление на България. В кратък срок да бъде представена стратегия за предсрочни избори, решиха делегатите на Националното събрание.

Коментари към новината

Още новини от Политика