Новини от област Стара Загора и България

Среща

БСП определи атаките срещу земеделския министър като очакван удар

2067 12/03/2022 17:52 Политика Власт
БСП определи атаките срещу земеделския министър като очакван удар
Divident.€U Divident.€U

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски определи атаките през последните дни срещу министъра на земеделието като очаквани удари, заради предприетите реформи в горския сектор и снабдяването на хoрата с дърва на доставни цени, чрез което се отстраниха посредниците в сектора. “

Да, съпротива ще има, да битка ще има, и да ние сме готови да я водим. БСП в тази ситуация трябва да покаже сила, характер, въпреки ударите, които ни се нанасят“, категоричен е Георги Свиленски.
Старозагорските социалисти се срещнаха в Стара Загора с министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков, председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, зам.-председателят на групата на левицата и председател на комисията по младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев и народния представител от БСП за областта Момчил Ненов.

„Тази среща показва загрижеността и за държавата, и за партията, още повече в тази сложна ситуация на военен конфликт между Украйна и Русия. За нас е важно да чуем мнения след ковид кризата, довела и до редица други кризи, която лиши възможностите ни за разговори и присъствени срещи“, каза Свиленски. Той представи целите на участието на БСП в управлението, парламентарните задачи на левицата, мотивите за несъгласие на санкциите срещу Русия, както и важните решения на министрите на левицата.

„БСП е гарант за изпълняване на социалната политика, на ангажиментите ни за съживяване на икономиката и на обещанията ни в земеделието и туризма, които заедно с всички социалисти сме формулирали във „Визия за България“. В настоящата ситуация министерството на туризма има важна роля с настаняването на бежанския поток. Краткосрочната помощ от 40 лева на ден за временна закрила за бежанец, се предоставят на родните хотели – за защита на туризма, България ще настоява пред ЕС да получи финансова помощ за това и не бива да се сравнява с пенсиите“, каза парламентарният ръководител на „БСП за България“.

„Ние изпълняваме коалиционното споразумение и настояваме за формирането на работни групи, за да се реализират записаните социални договорености. БСП в това правителство е стълбът на сигурност и баланс с оглед осъществяване на нашите политики в социалната сфера, така както е записано във всички наши документи.“, подчерта министър Георги Гьоков, коментирайки актуалните теми в обществото. „В този бюджет се прие всичко, за което сме настоявали през последните години. Пенсиите не са увеличавани с такива проценти, с каквито сега се повишиха. Редица мерки за младите хора заложихме, както и за хората с увреждания. Но политическите провокации създават сериозно напрежение сред хората, за да се отвлича фокусът от направеното в това кратко време. Сега сме свидетели и на провокации с горивото, с олиото, вероятно подготвят и други“.

„Поведението на ГЕРБ в парламента е като на отлично организирана фирма, която защитава много добре интересите си и своите бойни единици. Те говорят от трибуната това, което не направиха 12 години. Това е демагогия“, каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в отговор на въпроси на участници в срещата. По думите му хората трябва да усетят социалните мерки с влизането в сила на бюджета и актуализацията му през м. юни, които са по настояване на БСП във финансовия план на държавата.

Народният представител Момчил Ненов коментира организацията на работа на депутатите в парламентарната група. В срещата, водена от председателя на БСП-Стара Загора Валентина Бонева, участва областното ръководство и представители на партийните съвети на Казанлък, Раднево, Гълъбово, Чирпан, Гурково.

Коментари към новината

Още новини от Политика