Новини от област Стара Загора и България

Кипърец отпрати наематели, за да предложи жилище за бежанци от Украйна

Кипърец отпрати наематели, за да предложи жилище за бежанци от Украйна
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Строителният предприемач д-р Никола Ефстратиу от Стара Загора отказа да пусне наематели в апартамент, който той по принцип отдава под наем, за да остане жилището свободно за нуждаещи се бегълци от войната в Украйна.

"Имах кандидати да наемат апартамента дългосрочно, но им отказах, защото в момента има по-важни неща от парите - това е трагедията на бягащите от войната в Украйна, коментира за Divident.EU Никола Ефстратиу.

Апартаментът е с една спалня, всекидневна, кухня, баня и разполага с всички удобства, нужни във всекидневието на едно домакинство. Домакинът ни изпрати и снимки от жилището, което предлага за настаняване.

Никола Ефстратиу е израснал в Кипър и отлично знае какво е война. "С очите съм виждал какво е, колко е лошо. Това е една от причините, които ме карат да дам на разположение на едно украинско семейството жилището, с което разполагам напълно безвъзмездно. Също така, ако имат нужда, ще им дам кола на разположение, хранителни продукти и всичко, от каквото имат нужда", казва Никола Ефстратиу.

Той е дошъл в България преди години, за да учи хуманна медицина в Тракийския университет. В Стара Загора обаче срещнал любовта на живота си - Даниела, която е негова съпруга. Двамата са напълно съпричастни към драмата на украинските бежанци и са готови да им помогнат. 

Всеки, който има връзка с нуждаещо се семейство от Украйна, може да се свърже с Никола Ефстратиу на телефон +359896888274 или чрез лично съобщение във фейсбук страницата на Дивидент - Новини за заети хора.

Коментари към новината

Още новини от Общество