Новини от област Стара Загора и България

Община Мъглиж модернизира детска градина по програма на просветното министерство

Община Мъглиж модернизира детска градина по програма на просветното министерство
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

159 деца от град Мъглиж и близкото село Тулово вече ще бъдат възпитавани и обучавани в модерни условия след ремонт и реконструкция на детска градина "Камбанка".

Реализираният проект е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2021 г.” към Министерството на образованието и науката. 

По прокта е изграден обект „Пристройка към детска градина”, която представлява двуетажна сграда, включваща занимални и обслужващи помещения за две групи. Стойността на строително–монтажните работи възлиза на 498 697,98 лв. без ДДС.

През миналата 2021 г. е извършен ремонт на покрива на детското заведение, като е подменена изцяло покривната хидроизолация, ремонтирани са изцяло три занимални. Стойността на ремонта възлиза на 267 118,91 лв. с ДДС, като 189 981 лв. са осигурени от Министерството на образованието и науката

По проект BG 05M20P001-3.018-001 “Подкрепа за приобщаващо образование” е оборудван специализиран кабинет за работа на логопед и психолог, в размер на 10 184 лева.

"Мъглиж винаги е бил град на просвещението. Грабвал е всяка възможност да работи за всяко дете в Общината, без да дели децата по етнос, богатство, социален статус.
Така е било, така ще бъде и занапред", написа в профила си във фейсбук кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов. "Община Мъглиж целенасочено и планомерно отстоява философията, че по-доброто бъдеще утре, започва да се залага в децата ни днес", посочи още той.

Коментари към новината

Още новини от Образование