Новини от област Стара Загора и България

На местните избори

"Възраждане" ще излезе със собствена кандидатура за кмет в Стара Загора

6368 21/02/2022 13:42 Политика Опозиция
Възраждане ще излезе със собствена кандидатура за кмет в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Партията предвижда създаване на структури в Раднево, Чирпан и Павел баня

ПП „Възраждане“ ще се стреми да увеличи присъствието си в общинските съвети от региона на предстоящите местни избори и ще излезе със собствен кандидат за кмет за Стара Загора. Партията на този етап има структури в Стара Загора и Казанлък планира да създаде такива в Раднево, Чирпан и Павел баня.

Това съобщиха на пресконференция новият областен координатор на „Възраждане“ Даниел Проданов, народният представител от региона Искра Михайлова, общинският координатор в Казанлък Димитър Пашев и Ива Ангелкова – общински съветник от Стара Загора.

„Местните избори са шанс да се разклати порочният модел от последните 30 години. Целта е партията да се превърне в основен политически фактор в общините от областта“, заяви Проданов.
Той допълни, че през следващия месец планира учредяване на организация в Раднево, а след това и в останалите старозагорски общини.

На въпрос на Divident дали партията ще успее да обедини около себе си толкова много хора и след преминаването на необходимостта от зелен сертификат и ковид мерки, депутатът Искра Михайлова отговори, че успехът на партията се дължи не на борбата срещу зеления сертификат в ковид кризата, а на упорития труд, добрата организация и взаимовръзка, която имат членовете и.

На 23 февруари „Възраждане“ отново организира протест срещу зеления сертификат пред МС в София. „Очаквахме, че е възможен диалог с новите управляващи по отношение на сертификата, но се оказа че няма да се случи. Липсата на диалог е причината за поредния протест“, обясни народният представител от Старозагорски регион.

Тя допълни, че ПП "Възраждане" няма да подкрепи бюджета в НС, тъй като според тях той е хаотичен и рисков. „Комуникация в НС няма. Искахме намаляване на ДДС върху храните от малката потребителска кошница, но не са срещнахме разбиране от колегите си“, обясни Михайлова.

Общинският съвет на партията в Стара Загора - Ива Ангелкова е внесла предложение на предстоящата общинска сесия, касаещо фонда „Инвитро“. Близо 80 000 лв. са неусвоените средства. По тази причина предлагаме разширяваме обхвата и процедурите по програмата за „Инвитро“в Стара Загора, обясни тя.

Коментари към новината

Още новини от Политика