Новини от област Стара Загора и България

Звезди от Балканите забиват на "Рок Фест Чирпан" през септември

5614 19/02/2022 09:16 Култура Сцени
Звезди от Балканите забиват на Рок Фест Чирпан през септември
Divident.€U Divident.€U

Тази година събитието ще се проведе на 3 и 4 септември

На работна среща кметът Ивайло Крачолов и председателят на Сдружението с нестопанска цел “Рок фест Чирпан” Калчо Василев обсъдиха културния календар на Община Чирпан. Двамата уточниха подготовката, организацията и финансовите параметри на обичания от чирпанлии рок фест, който всяка година се провежда в празничните дни на града през м. септември в парк “Д-р Теньо Стоилов”.

Тази година рок фестивалът ще се проведе на 3 и 4 септември. Вече се водят разговори за уточняване на подробности и участието на известна сръбска група и популярната македонска рок група „Steel Temple“ – в първия ден. Вторият ден ще е щастлив за феновете на „Тангра“ и „Фактор“.

От името на Сдружението Василев поднесе благодарности за грижата и отношението, с която кметът се отнася към рок изявите. „Последните две издания бяха едни от най-силните в 20-годишната история на фестивала. Благодарим за чудесното партньорство, което гостите на града и чирпанлии, оценяват. Радваме се за поддържания и осветен парк, както и на идеите за обновяването му“, каза председателят.

„За ефективно партньорство са необходими ясни правила, принципи на взаимодействия и общи усилия в името на по-доброто представяне на всеки културен продукт, който изгражда визията на всяка община и удовлетворява жители и гости. Радвам се, че рок събитието става все по-популярно и увеличи десетократно своята публика.“, подчерта Крачолов. СНЦ „Рок фест Чирпан“ кандидатства чрез Местната инициативна група за допълнителна професионална озвучителна техника, необходима за нивото на рок концертите и очаква финансиране на проекта.

Коментари към новината

Още новини от Култура