Новини от област Стара Загора и България

Петър Хубчев: Кметът Тодоров ме пречупи да се върна в Стара Загора

4446 18/02/2022 14:43 Спорт Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Петър Хубчев от днес официално е старши треньор на ПФК "Берое". По този повод специалистът даде персонална пресконференция, на която обяви приоритетите си като лидер на отбора и целите, които клубът си поставя до края на първенството.

"Знам колко е сложна ситуацията в клуба, с много хора говорих преди да реша да дойда отново в Стара Загора, но истинската покана дойде от кмета на града. След няколко разговора с него стигнах до това решение", обясни Хубчев повторното си завръщане на стадиона под Аязмото.

Хубчев бе старши треньор на "Берое" между октомври 2012 г. и април 2016 г. като записа 71 победи, 39 равенства и 34 загуби в 144 двубоя от всички турнири. С „Берое“ Петър Хубчев спечели сребърните медали през сезон 2014/15 г., както и Купата и Суперкупата на България през 2013 г.

Специалистът призна, че в момента отборът не разполага с достатъчно футболисти и ще се наложи групата да бъде попълвана в движение. "Поемаме риск - вземаме футболисти, които не са готови чисто физически, но нямаме друга възможност", каза Хубчев. "Ще търсим преди всичко свободни агенти, които да се вписват във финансовата рамка на Берое поне в следващите месеци. Обещал съм да се побера в тази рамка. Струва ми се, че тези футболисти, които имаме, не са лоши, но някои не са физически готови".

Хубчев се разбрал с хората от сдружението в подкрепа на "Берое" да бъдат винаги честни с футболистите по отношение на парите и заплащането.

"Помолих, ако ще става дума за 2 лева, да казваме 2 лева пред отбора и футболистите, а не да коментираме 5 лева, които после да се окажат 2. Мисля, че тези момчета, които останаха в съблекалнята на "Берое" заслужават голямо уважение, защото без да са длъжни да го правят, се съгласиха и си намалиха заплатите. Наричаха ги банкомати, заплатаджии и с други обидни квалификации, които те не заслужават", каза още Хубчев и посочи, че 95% от играчите са се съгласили да играят за по-малко пари.

"От друга страна обаче ми е ясно, че не такива жестове ще върнат хората на стадиона, а само победи. Нито славата, нито легендите - само победите ще върнат хората на стадиона и ние ще се стремим за това да постигнем", посочи Петър Хубчев.

Той разкри, че договорът му е до лятото. "Ако след встъпването на новите хора в клуба всичко е ок, ще договаряме отново", посочи Хубчев.

Той подчерта, че в момента задача номер 1 пред отбора е представянето в първенството, без да се пренебрегват мачовете за купите. " В едни други времена и условия бих борил и двата фронта - сега първенството ни е по-важно и съществуването клуба като клуб", каза Хубчев.

Той коментира и предстоящия мач в неделя с отбора на "Царско село". "Там има дори повече промени, играха трите контролни срещи с различни състави и е трудно да направим изводи. Едва ли ще намерите треньор, който да ви каже "Отиваме да паднем с по-малко". Ние отиваме да вземем 3 точки".

Коментари към новината

Още новини от Спорт