Новини от област Стара Загора и България

Ръст

Heineken отчете ръст на печалбата си от 12,2 %

513 17/02/2022 15:13 Икономика Бизнес
Heineken отчете ръст на печалбата си от 12,2 %
Divident.€U Divident.€U

Повече от 60 пазара на компанията бележат двуцифрен растеж през 2021 г.

Нетната печалба на Heineken през 2021 г. се е увеличила с 12,2%, като общият консолидиран обем нараснал с 3,6 % , а нетната печалба на хектолитър се е увеличила с 8,3%.
Това се съобщава в отчет на Долф ван ден Бринк, главен изпълнителен директор и председател на Изпълнителния съвет на Heineken N.V. Част от семейството на групата е и Загорка АД.
Нетната печелба на Общият обем бира бележи 4,6% органичен ръст, а обемът на марката Heineken® бележи ръст 17,4% с голям превес над 2019, се казва още в съобщението.

„Отчитаме силни резултати в една предизвикателна и бързопроменяща се година, каквато беше 2021 г. Гордея се, че нашите колеги, клиенти и доставчици успяха да се адаптират към новите условия, не спряха да се подкрепят взаимно и постигнаха тези фантастични резултати“, казва изпълнителният директор на групата.

Общият консолидиран обем бира в Европа нараства през изминалата година органично с 3,8%, като през четвъртото тримесечие се увеличава с 15,0% в сравнение с миналата година.
Марката Heineken® е водач сред премиум бирите и надминава значително общия пазар с ръст от 17,4% с голям превес над 2019. Ръстът е измерен на широка основа, като повече от 60 пазара бележат двуцифрен растеж през 2021 г.
HEINEKEN вярва, че глобалните спонсорства помагат на компанията да се докосне и стигне до потребителите. Въпреки пандемията от COVID-19 и ограниченията, които наложи, 2021 година остава най-голямата за компанията.

Като официален спонсор на Шампионската лига на УЕФА и Евро 2020, които се проведоха през 2021 г., Heineken® покани всички фенове да се съберат и да бъдат съперници отново, като само Евро 2020 достигна повече от 5 милиарда гледания.
Формула 1 и Формула E бяха акценти от Гран При със своите обиколки в родината на Heineken® за първи път от 1985 г. на пистата Zandvoort в Нидерландия.
Брандът отпразнува Олимпийските игри през 2020 г. и се присъедини, за да аплодира всички атлети, докато се състезаваха в Токио.

За да насърчи равенството между половете в спорта, Heineken® обяви няколко предстоящи спонсорства на женски спортове, включително женския футбол на УЕФА и серия Формула 1 W. Дългоочакваният филм за Бонд „Няма време за умиране“ беше излъчен на 30 септември 2021 г. с участието на Даниел Крейг и Heineken® стъклена бутилка – „Чакането си заслужаваше.“

През април 2021 г. HEINEKEN сподели своята цел да достигне нулеви въглеродни емисии по цялата си верига на стойност. През 2018 г. компанията успява да намали въглеродните си емисии в производството с 16%. Също така разработва план за действие в областта на климата, който обяснява действията, които е предприела, за да достигне нулеви въглеродни емисии. Макар и процентът жени на висши ръководни постове в компанията да се е удвоил спрямо предишното десетилетие има още много, какво да се направи по отношение на разнообразието на половете.

До края на 2021 г. 25% от висшите ръководни постове в HEINEKEN са били заети от жени, като компанията е поела ангажимент да увеличи този процент до поне 30% до 2025 г. и 40% до 2030 г.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика