Новини от област Стара Загора и България

В област Стара Загора

Районна прокуратура се самосезира заради зачестили ухапвания от кучета

Районна прокуратура се самосезира заради зачестили ухапвания от кучета
Divident.€U Divident.€U

Общински инспектори започват проверки по паркове и детски площадки правилно ли се водят домашните кучета от стопаните им

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и възложи проверка за изпълнение на задълженията на собственици на кучета по Закона за ветеринарномедицинската дейност

Във връзка със зачестили инциденти с хора, нахапани от кучета, Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и възложи проверка на кметовете на общините в област Стара Загора.

Издадено е разпореждане инспекторите от общинските администрации да проверят спазването на правилата, заложени в Закона за ветеринарномедицинската дейност във връзка с това дали собствениците на домашни любимци са взели мерки да не създават опасност за хора или други животни.

Ще се следи за изпълнение на забраната за извеждане на кучета без каишка и без намордник, дали са агресивни, както и спазват ли се ограниченията на наредбата за разхождането им на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителен знак.

Възложено е общинските администрации да представят на Районна прокуратура-Стара Загора писмена справка за установените нарушения в хода на проверката и за съставените актове от началото на 2022 г.

Последният случай беше в землището на Казанлък от края на януари, когато оставени без надзор домашни кучета нахапаха възрастен мъж.

Коментари към новината

Още новини от Общество