Новини от област Стара Загора и България

Новият ритейл парк в Чирпан ще бъде изграден до края на годината

14676 17/02/2022 13:00 Икономика Бизнес
Новият ритейл парк в Чирпан ще бъде изграден до края на годината
Divident.€U Divident.€U

Очаква се строителството на новия ритейл парк в Чирпан да приключи до края на годината. Това съобщи за Divident.€U инвеститорът на обекта Стефан Шоселов.

В момента търговският обект е на етап проектиране, което трябва да приключи  в края на март. Строителството ще продължи по план не повече от 6 месеца, тъй като инвеститорът ще вложи стенни и покривни профили, произведени в собствената му фирма „Новотехпром“.

На практика, ритейл паркът е мол без общи части и подземни съоръжения, като всички търговски сгради са едноетажни, отделени, но са разположени в общо пространство.

В бъдещия търговския обект се включват със свои магазини  Билла, JYSK, Pepco и  DM. До момента тези тези търговски вериги нямат присъствие в община Чирпан.

Ритейл паркът ще бъде ситуиран в централната част на град Чирпан с разгърната застроена площ от 4000 кв. м. върху закупен чрез търг парцел общинска земя.

Инвестицията в новия обект е в размер на 5 млн. лева. Инвеститорът използва банков заем.

С построяването на новия ритейл парк в Чирпан ще бъдат разкрити близо 100 нови работни места.

Според Стефан Шоселов, който изгражда още 2 подобни ритейл парка в България – в Димитровград и в Горна Оряховица, този вид търговски обекти имат голямо бъдеще в България, защото дават възможност и за добра възвръщаемост на вложените средства.

„При подобни инвестиции в по-малки населени места хората започват да се чувстват комфортно, тъй като откриват в тях почти всичко необходимо и не им се налага да пътуват до големите градове“, посочва Стефан Шоселов.

„Заедно с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов обсъждаме идеята в града да изградим бизнес инкубатори, с помощта на които прохождащи фирми да започнат развитието си“, каза още Стефан Шоселов, който е и председател на КРИБ – Стара Загора.

Ритейл паркът в Димитровград е на етап строителство, а този в Горна Оряховица предстои да бъде открит на 22 март. И в тези два ритейл парка Шоселов инвестира средно по около 5 млн. лева на обект.

70% от стенните и покривни конструкции, които се произвеждат в „Новотехпром“ остават за вътрешния пазар. „Строителството на индустриални имоти продължава, а на офис имоти се забавя. Все повече български и чуждестранни инвеститори изграждат логистични складове, търговски бази и  производствени складови помещения“, казва собственикът, който отчете ръст на производството си през изминалата 2021 г.

Коментари към новината

Още новини от Икономика