Новини от област Стара Загора и България

Нова заповед

Удължава се отпускът на работниците в "Арсенал"

751 10/02/2022 15:12 Икономика Бизнес
Удължава се отпускът на работниците в Арсенал
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Казанлъшкият завод „Арсенал“ отново пуска работниците си в отпуск. С новата Заповед на ръководството се удължава периодът, в който заводът не осъществява редовната си дейност. Припомняме, че служителите бяха пуснати в отпуск от 12 януари насам.
Съгласно новата заповед, мярката влиза в сила от понеделник, 14 февруари и продължава до 4 март, включително.

Ето какво гласи съобщението от пресцентъра на „Арсенал“ АД:

„Във връзка с продължаващото високо ниво на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора, ръководството на „Арсенал“ АД взе следното решение: На основание чл. 173а от Кодекса на труда всички работници и служители в дружеството да ползват платен годишен отпуск за периода от 14 февруари до 4 март 2022 г., включително. При изявено желание от работниците и служителите ще се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя.

Запазва се възможността при неотложна производствена необходимост определени цехове, звена и участъци, утвърдени от Изпълнителния директор, да работят и през периода 14 февруари – 4 март 2022 г. Действията на ръководството са продиктувани от продължаващата пандемична обстановка и произтичащите от това затруднения за организация на нормален производствен процес. Ръководството на дружеството подчертава, че „Арсенал“ АД е финансово стабилен и не се предвижда съкращаване на персонала. Дружеството ще продължи да изпълнява ангажиментите си към персонала, включително редовното изплащане на аванс и заплата и ежемесечно предоставяне на ваучери за храна в размер на 80 лева. Ваучерите за храна за м. февруари вече са осигурени и ще бъдат раздадени на 14 февруари 2022 г. На същата дата следва да се оформят и заявленията за отпуск за посочения по-горе период.“

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика