Новини от област Стара Загора и България

Служителите на Министерски съвет влизат на работа само със зелен сертификат

Служителите на Министерски съвет влизат на работа само със зелен сертификат
Divident.€U Divident.€U

Заповедта на министър-председателя Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица, съобщават от правителстевената пресслежба. Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влезе в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%.

В сградата се допускат само лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване, или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2. Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта изследване по метода на полимеразна верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено чрез валиден документ.

Валиден документ за ваксинация, валиден документ за преболедуване и валиден документ за изследване са документите по смисъла на т. II от Заповед РД-01-973 от 26 ноември 2021 г. на министъра на здравеопазването.

Посочените условия за влизане в сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и за граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията, както и за лицата под 18-годишна възраст.

Коментари към новината

Още новини от Здраве