Новини от област Стара Загора и България

Вкараха в затвора крадци на катализатори от леки автомобили

Вкараха в затвора крадци на катализатори от леки автомобили
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Двама рецидивисти от Стара Загора и Казанлък, лежали в затвора за кражби и преди, бяха осъдени по обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора на 3 и 2 години лишаване от свобода.

Е.С. на 28 г. и И.Я. на 36 г. живеели в едно и също населено място и били приятели. И двама били осъждани за кражби. След излизането им от затвора се договорили да започнат серия от кражби на катализатори от автомобили без алармена система. Всеки от тях изпълнявал точно определени действия при отнемане на устройствата. Двамата продавали откраднатите катализатори, като обяснявали, че са от бракувани техни автомобили.

От 21 октомври 2020 г. до 1 декември 2020 г. двамата отнели 16 катализатора за леки автомобили на обща стойност 10 232 лв., без съгласието на собствениците, с намерение да бъдат присвоени. За целта те използвали лек автомобил и технически средства, с които сваляли катализаторите.

Районен съд - Стара Загора е наложил на Е.С. наказание от 3 години лишаване от свобода и на И.Я. - 2 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за двамата. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимите са признали всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред