Новини от област Стара Загора и България

Решено

Плажът в Павел баня става общински

17102 27/01/2022 13:08 Туризъм Почивка
Плажът в Павел баня става общински
Divident.€U Divident.€U

Плажът е с капацитет за 600 души

Това лято плажът в Павел баня ще отвори врати като общински, а няма да се управлява от частно лице. Решението на кмета Иса Бесоолу бе подкрепено и от Общинския съвет.
Така Община Павел баня ще поеме стопанисването на плажа, който ще бъде достъпен за жителите и гостите на града в летните месеци. Общината ще кандидатства за концесия на минералната вода пред “Басейнова дирекция”.
Предстои да направи ремонт на сградите и благоустрояване на терена, съобщава кметът на личната си фейсбук страница.

От началото на демократичните процеси в страната общинският плаж винаги е бил отдаван под наем на частни лица. Тази година за първи път това няма да се случи.
“Не искам моите съграждани да търсят други места за отдих и развлечение в летните месеци, при положение, че в Павел баня имаме нужната материална база, която можем да обновим и да стане привлекателна за хората”, коментира решението си кметът Иса Бесоолу.
Общинският плаж на Павел баня е с капацитет от 600 плажуващи, а общината е една от най-богатите на минерални води. Целогодишно хотелските бази и къщи за гости са отворени за посетители, дошли на лечение или просто на почивка.

В летните месеци Павел баня се посещава от над 3000 човека. За да отговорят и на най-взискателните туристи местните инвеститори постоянно подобряват качеството на услугите си. Така в края на миналата година в Павел баня отвори врати нов петзвезден комплекс.
В града ще има и още два нови от висок клас хотели, съобщават от общинското ръководство. И трите обекта са в близост до общинския плаж.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм