Новини от област Стара Загора и България

18 души напуснаха БСП заради несъгласие с политиката на партията

621 27/01/2022 12:06 Политика Власт
18 души напуснаха БСП заради несъгласие с политиката на партията
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

18 младежи от Партийна организация „Родина“ обявиха, че напускат БСП. Те изложиха на пресконференция причините, които са наложили това решение. Според тях  партията вече не представлява идеите и разбиранията им.

„Нашето решение не е обвързано с последния бутафорен конгрес на БСП. Такива са почти всички конгреси от последните 20 години. Грешно е цялата вина да се стоварва върху сегашното ръководство. То по-скоро подейства като катализатор на процесите в БСП, които вървят от доста години. В момента партията участва в кабинет, с който няма допирни точки. Пример за това е, че БСП участва в управление, което иска да се увеличат санкциите срещу Русия“, каза председателят на организацията Станимир Петров.
Според секретаря на партийната организация Калоян Калчев, БСП не представлява вече обикновения човек , малкия и среден бизнес. Според него независимо от това, че партията има в управлението 4 министъра и вицепремиер, в продължение на няколко месеца не може да се намери адекватно решение за успокояване на цените на тока, газта в държавата, а това води до фалити на бизнеси.

Калчев разкритикува и управлението на земеделското министерство. „ Имаме министър на земеделието, но по българските пазари няма оранжерийна продукция на домати и краставици. Това ли е националния интерес“, попита той.
Партийната организация „Родина“ е създадена в края на 2014 г. от група съмишленици на лявата идея. Те са били 34 члена, част от тях са напуснали. Днес напускат партията и останалите 18.
Средната възраст на членовете е 34 г., съобщиха от ръководството ОП „Родина“.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика