Новини от област Стара Загора и България

Деветима регистрираха Сдружение за подкрепа на футбола "Берое", искат акциите

2097 20/01/2022 16:34 Спорт Стара Загора
Светослав Миневски
Деветима регистрираха Сдружение за подкрепа на футбола Берое, искат акциите
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Девет учредители днес официално регистрираха в Търговския регистър сдружение с нестопанска цел, създадено специално за да придобие акциите на ПФК "Берое" и управлението на клуба.

Името на новото сдружение е ""Сдружение за подкрепа на футбола "Берое" и в учредителния му състав влизат хора от организациите на феновете и ветераните на "Берое", както и на община Стара Загора.

Негови учредители са Светослав Миневски, Красимира Чахова, Теньо Минчев, Желязко Динев, Цветан Харизанов, Кънчо Кашеров, Евгени Иванов, Иван Янакиев, и Румяна Атанасова.

За членове на Управителния съвет на новото сдружение са вписани Светослав Миневски, Теньо Минчев и Красимира Чахова, която е представител на Община Стара загора в ролята си на зам.-кмет по въпросите на спорта.

В сдружението като членове не влизат директно представители на бизнеса или на бизнес организации в Стара Загора. Неофициално обаче десетки фирми от Града на липите са изразили готовност да подкрепят финансово отбора, след като управлението му бъде поето от новоучреденото сдружение.

Предстои да бъде изготвено инвестиционно намерение, с което официално ще се кандидатства за придобиване на акциите на ПФК "Берое".

По-рано днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи пред "Дивидент", че с Петър Хубчев има постигната договореност да бъде новия треньор на отбора, след като Петър Колев сутринта освободи поста.

Петър Хубчев ще се присъедини към отбора на "Берое" в средата на следващата седмица на лагера в турския курорт Анталия, който започва тази събота, посочи Желязко Динев.

Коментари към новината

Още новини от Спорт