Новини от област Стара Загора и България

Конкурс за мартенички, направени от деца, организира Община Стара Загора

Конкурс за мартенички, направени от деца, организира Община Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Традиционният конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ ще се проведе и тази година. Организатори са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора.

„Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост. Закичвайки се с мартенички, българите изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека да спазим и продължим вековната традиция“, призовават организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, предучилищни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и други социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :
І група – детски гради и предучилищни групи
ІІ група – първи – четвърти клас
ІІІ група – пети – седми клас

Мартениците от детските гради и предучилищните групи, както и колективни участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.
Срокът за предаване на мартениците е 22.02.2022 година в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет. 3.

На първи март отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в залата на ЦПЛР и централната градска част. Поради епидемичната обстановка, не се предвижда публично откриване на изложбата.

От 4 до 15 март 2022 година наградените деца и институции, могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3.
Телефони за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.

Коментари към новината

Още новини от Образование