Новини от област Стара Загора и България

Обмислят затягане на мерките срещу ковид в някои области, сред тях и Стара Загора

Обмислят затягане на мерките срещу ковид в някои области, сред тях и Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Обсъжда се присъствено обучение на места в страната на ротационен принцип

Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области. Това обяви главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев говори след заседанието на Националния пандемичен комитет.

Той уточни, че става въпрос за София, София-област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се обсъждат въвеждането на нови мерки.

София ще въведе противоепидемичните мерки от етап 3 на националния план за управление на пандемията. Предстои решение на националния щаб, в което подробно ще бъдат разписани и новите мерки.

„Ще предложим ограничаване на 50% в капацитета на работа в някои обекти, сред които заведения за хранене и развлечения”, добави Кунчев.

Обсъжда се и присъствено обучение на учениците на места на ротационен принцип.

„Относно мерките в сферата на образование – там МОН взима конкретните решения. Но според националния план вероятно вече трябва да се въведе обучение на ротационен принцип за учениците след 4 клас”, каза Кунчев.

"От понеделник ще предложим учениците от 1-ви до 4-ти клас, както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на обучение. Останалите 5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас - да учат онлайн”, каза още здравният инспектор. Това се предвижда в 3 етап на националния план", добави той.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве