Новини от област Стара Загора и България

Още четири училища в Старозагорско минават от днес на онлайн обучение

Още четири училища в Старозагорско минават от днес на онлайн обучение
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Най-висока е заболеваемостта в Стара Загора и Казанлък

От днес със заповед на министъра на образованието още 4 училища минават на онлайн обучение в Старозагорски регион. Това са Пето основно училище в Стара Загора, СУ „Максим Горки“, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи "Проф. Минко Балкански", както и Професионална гимназия „Иван Хаджигенов“ в Казанлък. Това съобщи за „Дивидент“ директорът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова.

Онлайн вече учат и други 4 училища в Старозагорско – ПМГ „Гео Милев“, ОУ „Кирил Христов“, СУ „Васил Левски“ и Частно училище „Нов век“. Само в Частно училище „Нов век“ учениците ще учат онлайн не по решение на педагогическия съвет, а заради карантина на учениците. В автобуса, в който са пътували децата към село Кирилово, където се намира учебното заведение, е имало ученик, който се оказва с положителен тест. Това е наложило поставянето на всички ученици под карантина.

Математическа гимназия „Гео Милев“ е на онлайн обучение до утре включително. СУ „Васил Левски“ и ОУ „Кирил Христов“ ще учат онлайн до понеделник.

„Педагогическите съвети много внимателно взимат решение за преминаване на онлайн обучение, тъй като наближава краят на срока. В повечето случаи решението за преминаване към дистанционно обучение обхваща 5 календарни дни“, казва Димитрова.

От РУО – Стара Загора очакват решение на тристранния съвет в петък във връзка с промяна на графика на учебното време, тоест удължаване на ваканцията.
Към дата 19 януари боят на карантинираните паралелки в областта се увеличава на 113.

В Стара Загора карантинираните паралелки са 90, в Казанлък 17, в Община Гълъбово - 2, в Чирпан - 2, Павел баня и Раднево по 1. До момента няма карантинирани паралелки в Братя Даскарови, Гурково, Мъглиж, Николаево и Опан.

Учениците с положителни тестове в Старозагорски регион към вчерашна дата са 448, като най-много са в Стара Загора 310, както и в Казанлък 117. Учителите с положителни тестове в областта са 153.

Регистрираме увеличение на учениците с положителни тестове, съобщават от РУО. От там допълват, че ситуацията е много динамична. В Николаево и Гурково заболеваемостта на учениците до скоро беше под 250 на 100 000 души. По тази причина те се обучаваха, без да е необходимо тестване.

И в тези 2 старозагорски общини обаче се е повишила заболеваемост. От вчера учениците се тестват в Гурково, а от днес и в Николаево.

Коментари към новината

Още новини от Образование