Новини от област Стара Загора и България

Петър Колев освободи поста старши-треньор на "Берое". Идва Петър Хубчев?

1249 20/01/2022 09:21 Спорт Стара Загора
Петър Колев освободи поста старши-треньор на Берое. Идва Петър Хубчев?
Divident.€U Divident.€U

ПФК „Берое“ и досегашният старши треньор на отбора Петър Колев официално се разделиха. Това съобщиха от клуба на официалния си сайт Beroe.BG.

Днес бе постигнато споразумение за прекратяване на договорните отношения между двете страни, като това се случи по благоприятeн за клуба вариант, с оглед на тежката финансова ситуация, се казва още в съобщението.

Какви точно отстъпки е направил Петър Колев не е ясно. Самият той изрично е подчертал при преговорите, че държи това да остане конфиденциална информация.

Клубът благодари на Петър Колев за съвместната работа и направените финансови отстъпки и му желае здраве и бъдещи успехи!

До назначаването на нов треньор тимът ще бъде воден от Ивко Ганчев и Иван Цветанов. Вчера БТА разпространи информация, че е постигната договореност Петър Хубчев да се върне начело на "Берое". За негови помощници се спрягат Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Хора от клуба днес заявиха, че все още не могат да отговорят с категоричност дали това ще се случи. В момента Петър Хубчев е в Германия и очакванията са в близките дни да пристигне в Града на липите, в който той е почетен гражданин, заради спечелената през 2013 година Купа на България. Хубчев беше старши треньор на "Берое" от 2012 до 2016 година, като веднъж успя за изведе отбора до второ място.

Днес е последният ден, в който трябва да стане ясно ще пътува ли отбора на "Берое" в събота за договорения зимен лагер в Турция. Предстои да се изясни дали отбора разполага с достатъчно футболисти, които да бъдат включени в лагера. Решението трябва да се вземе спешно, тъй като до деня на заминаването няма достатъчно време, за да се изчистят формалностите по документацията и тестването на играчите с PCR.

Коментари към новината

Още новини от Спорт