Новини от област Стара Загора и България

Рокада

Съдът определи Тодор Тодоров за изпълнителен директор на "Мини Марица-изток"

14383 18/01/2022 17:35 Икономика Енергетика
Съдът определи Тодор Тодоров за изпълнителен директор на Мини Марица-изток
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Тодоров очаква да сключи договор с БЕХ до няколко дни

Длъжността изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" АД се изпълнява от Тодор Тодоров. Той заема отговорния пост след като вчера състав на Старозагорския окръжен съд спря кадрова рокада в „Мини Марица-изток“ ЕАД, като не разреши вписване на нови обстоятелства в Търговския регистър - като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на мините до провеждането на конкурс да бъде вписана инж. Илза Чинкова.

Това гласи определението на Окръжен съд Стара Загора, който взема под внимание обстоятелството, че през есента на миналата година Тодор Тодоров е бил класиран на първо място за представител на държавата в дружеството.

За член на СД и изпълнителен директор остава Тодор Тодоров.

Тодор Тодоров е бил директор на мините от януари 2009-а до февруари 2011 г. Той очаква до дни да сключи договор с БЕХ.

Ето какво коментира той в първия си работен ден: „Първите ми задачи като директор на "Мини Марица-изток" ще бъдат: пълна оптимизация на дружеството, ревизия на цялото финансово-икономическсо състояние, ревизия на производствената система, на инвестиционната програма, на откривката, на бизнес плановете, затягане на дисциплината. Целта ми е работа, сигурност, гарантиране на добра заетост и добри доходи“, каза за „Дивидент“ Тодор Тодоров.

Припомняме, че инж. Илза Чинкова е експерт на ПП „Има такъв народ“. От май 2008 г. до сега са се сменили шестима изпълнителни директори на „Мини Марица-изток“. Най-дълго време на поста беше инж. Андон Андонов.

След определението на съда Съвета на директорите на дружеството остава в състав Тодор Димчев Тодоров, Георги Иванов Коев, Николай Стефанов Диков, Цветолин Венциславов Богданов и Светослав Митков Миневски, който е и председател на борда.

Коментари към новината

Още новини от Икономика