Новини от област Стара Загора и България

Назначиха професор за нов областен управител на Стара Загора

2173 17/01/2022 17:00 Политика Власт
Назначиха професор за нов областен управител на Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Професорът по ветеринарна медицина Наско Василев е новият областен управител на област Стара Загора. Това реши на свое заседание правителството днес. Заедно с Василев са назначени нови областни управители и в областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол.

Със същото решение се освобождават заемащите досега съответни длъжности. В Стара Загора това е Иван Чолаков, който пое поста областен управител на 20 май 2021 година.

Новият губернатор на Стара Загора, проф. д-р Наско Василев, е магистър по ветеринарна медицина, притежава образователна и научна степен доктор и е преподавател в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

Проф. Наско Йовчев Василев е едно от най-разпознаваемите лица в научните среди в областта на акушерството и репродукцията на преживните животни. Той е роден на 08 юли 1960 година в гр. Симеоновград. През научната си кариера е преминал през степените асистент в катедра „Акушерство, репродукция и репродуктивни нарушения” през 1990, старши асистент (1993), главен асистент (1996), доцент (2005), а от 2013-та година вече и професор в Катедра „Акушерство, репродукция и репродуктивни нарушения“ на Тракийски университет в гр. Стара Загора. 

Ето кои са и новите назначения в останалите изброени области.

Ралица Манолова е назначена за областен управител на област Габрово. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения“, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор.

За областен управител на област Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч.

Ванина Вецина е назначена за областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по „Европейска интеграция“, с опит в частния сектор.

Катя Кръстева е назначена за областен управител на област Силистра. Тя е завършила специалност „Начална училищна педагогика“, с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник - с. Ценович.

Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по „Международни икономически отношения“ с дългогодишен опит в частния сектор.

За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и „Финанси“, с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.

Правителственото решение е прието неприсъствено, поради ограничителните мерки за здравна сигурност.

Коментари към новината

Още новини от Политика