Новини от област Стара Загора и България

Кирил Петков: Шокови сметки за ток няма да има

650 16/01/2022 12:21 Политика Власт
Кирил Петков: Шокови сметки за ток няма да има
Divident.€U Divident.€U

Данните за финансирането на българските медии ще бъдат публично оповестени, обеща премиерът

Мораториумът върху цената на тока вероятно ще отпадне преди обявения срок – март месец. Това съобщи в интервю за BTV премиерът Кирил Петков. Той допълни, че условие за това е да се приемат промените в закона, които да направят Комисията за енергийно и водно регулиране истински регулатор. Кирил Петков каза, че след отмяната на мораториума шокови сметки за ток няма да има.

Ковид пандемия По темата COVID-19 премиерът изрази задоволство от новия план на правителството за управление на пандемията. Според него той е функция на нещо реално - броят на заетите интензивни легла. Този модел изнася назад във времето затваряне на държавата, но когато се стигнат стойностите, няма как да не се действа, обобщи Кирил Петков.
Премиерът съобщи, че противниците на мерките срещу коронавируса имат 2 седмици. За този период от време те ще се съберат в работна група заедно със специалисти, които са за зеления сертификат и мерките. Според премиера крайно време е по темата за мерките да спорят специалистите.

Кирил Петков не изключи възможността да се приемат предложени мерки и на противниците на т.нар. зелен сертификат, но подчерта, че финалното решение ще е негово и на здравния министър, защото те носят отговорност.

По повод протеста на "Възраждане" пред парламента Кирил Петков изрази мнение, че няма смисъл да се сигнализира прокуратурата за това кой и как е организирал хората и е платил превоза. Относно изказването на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, нарекъл протестиращите "фашисти", един от лидерите на формацията коментира: "Радвам се, че в нашата парламентарна група всички хора имат глави на раменете си и могат да правят изказвания, които смятат, че са най-добри. Никой не ми звъни, за да ме пита какво да каже или какво да не каже."

Медии Според Кирил Петков властта не трябва да търси сметка на никого в медиите и те трябва да се чувстват свободни. Премиерът подчерта, че събира цялата информация за финансирането на медиите в страната и допълни, че данните ще бъдат публично съобщени.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика