Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Балетна школа с проект за превенция на детското затлъстяване

Балетна школа с проект за превенция на детското затлъстяване
Divident.€U Divident.€U

Балетна школа „Па де Кре“ Стара Загора с ръководител и балетен педагог Кремена Костова-Гайдарова, спечели проект „Танцът е здраве“ за превенция и борба с наднорменото тегло и детското затлъстяване по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ Национален фонд „Култура“ (ncf.bg), на стойност 15 000
лева.

Проектът има за цел да промотира здравословния начин на живот чрез въвеждане на културно-образователна програма, развиваща физическата активност сред 20 деца на възраст от 7-10 години от общообразователните училища в Стара Загора и региона. Чрез реализирането на проекта организацията ще въздейства на проблема с детското затлъстяване, чийто процент се покачва драстично последните десетилетия, а пандемията от COVID-19 го влошава допълнително.

Проектът предоставя безплатна възможност на 20 ученици трайно да се доскоснат до магията на балета чрез безплатни занятия, като начин за подобряване на здравето и физическото развитие сред подрастващите, възможност за себеизразяване и самоизява, стимулиране на творческото мисленене, креативността и артистичността, насърчаване на ангажираността, самодисциплина и отговорност. В продължение на девет месеца учениците ще имат ежеседмични уроци по балет с квалифицирани балетни педагози и упражнения за обща физическа подготовка.

Залата, в която ще се провеждат занятията отговаря на изискванията за разположение, квадратура и професионално оборудване. Една от дейностите, предвидена в проекта е провеждането на събитието „Прегърни здравето“ за широката общественост, в рамките на което участниците по проекта ще имат възможност за изява.

Учениците, които желаят да се включат в проекта, могат да бъдат записани от родител/и в периода 10-20 януари 2022 г. от 17,30 до 19,30 часа в администрацията на БШ „Па де Кре“ на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Цар Симеон велики“ 131, ет. 1. Ще бъдат приети всички желаещи до попълване на капацитета по проекта.

Коментари към новината

Още новини от Образование