Новини от област Стара Загора и България

Пиеса на Агата Кристи с премиера на сцената на ДТ "Гео Милев"

95 10/01/2022 13:12 Култура Сцени
Пиеса на Агата Кристи с премиера на сцената на ДТ Гео Милев
Divident.€U Divident.€U

Драматичен театър "Гео Милев" представя утре, 11 януари, първата си премиера за новата 2022 година. Спектакълът е по пиесата на кралицата на криминалния жанр Агата Кристи и се казва "Трите изстрела".

Бурна есенна нощ. Гърмят гръмотевици и изстрели. В един прекрасен богаташки дом влиза непознат човек, заблудил се в бурята. Вижда убит възрастен инвалид. Срещу него с пистолет в ръка стои млада, безпомощна жена, която признава, че го е убила. Обаче за убийци ще се самообявяват още хора. Има ли изобщо убиец и кой е той?…

Типично за Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и неповторими.

В спектакъла ще видим Светла Тодорова, Александър Бориславов, Галя Александрова, Илчо Димитров, Жоро Райчев, Христофор Недков и Найден Найденов.

Режисьор на криминалната драма е Невена Митева, която познаваме и като актриса. Тя е завършила ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски. Сред най-популярните й постановки са „Животът - това са две жени” от Стефан Цанев, „Сара Бернар” в Театър „199”), „Една за всички, всички за една” от Н. Йорданов, „Таралеж” от Иван Радоев, „Живот в кашони” от Иван Кулеков. Самата тя играе в друга емблематична пиеса на Стефан Цанев - "Последната нощ на Сократ".

Репетициите по пиесата на Агата Кристи "Трите изстрела" Невена Митева започна със старозагорските актьори още преди коледно-новогодишните празници. Театралите обещават едно представление, изпълнено с много драматизъм и неочаквани обрати.

Премиерното представление на 11 януари ще започне в 19 часа, а втората премиера ще бъде седмица по-късно - на 18 януари в същия час.

Коментари към новината

Още новини от Култура