Новини от област Стара Загора и България

Заловиха трафикант на афганистанци с камион на АМ "Тракия"

Заловиха трафикант на афганистанци с камион на АМ Тракия
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната. Срещу 45-годишния С. Р. тече разследване по бързо производство, след като на 7 януари е засечен с товарен автомобил на автомагистрала „Тракия“ да превозва 9 чужди граждани в нарушение на закона, което е престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 07.01.2022 г. около 21,25 ч. С.Р. е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже на възраст от 17 до 21 г. от Афганистан. Те били без документи за самоличност.

Чужденците преминали в страната от Турция през „зелена“ граница. С.Р. ги качил в товарния автомобил в района на гр. Малко Търново и се насочил в посока София. Движел се епо автомагистрала „Тракия“, като в района на 166 км край гр. Чирпан, е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. С. Р. е бил осъждан и преди.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред