Новини от област Стара Загора и България

Позиция

Ръководството на ГЕРБ-Стара Загора е против мощност за отпадъци в ММИ

858 09/01/2022 08:47 Политика Опозиция
Ръководството на ГЕРБ-Стара Загора е против мощност за отпадъци в ММИ
Divident.€U Divident.€U

„Областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора остро се противопоставя на плановете на управляващите да превърнат комплекса „Марица изток“ в сметище. Категорично заявяваме, че няма да допуснем на територията на Източномаришкия басейн да бъде изградена мощност за утилизиране на нерециклируеми отпадъци, каквито са намеренията, обявени от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. По-щадящо природата ли е да се горят боклуци, отколкото да се произвежда ток от въглища?! Това не само ще загроби комплекса и страната ни ще загуби енергийната си независимост, но и не кореспондира с целите, заложени в „Зелената сделка“, се казва в изявление, изпратено до медиите в Стара Загора.

От заявеното от Асен Василе става безпределно ясно, че Старозагорска област за държавата не означава нищо, се казва още в прессъобщението.
Общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора ще внесат декларация в местния парламент срещу намеренията на управляващата коалиция, които ще доведат до пагубна промяна.

Коментари към новината

Още новини от Политика