Новини от област Стара Загора и България

Имунизират трудноподвижните възрастни хора в Бургас в домовете им

Имунизират трудноподвижните възрастни хора в Бургас в домовете им
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Община Бургас ще улесни възрастните хора – потребителите на Социалния патронаж и членовете на пенсионерските клубове, които заявят желание да се имунизират, без да се налага да чакат пред ваксинационни пунктове и лекарски кабинети.

Услугата стартира, след като близки на възрастни и трудноподвижни хора, които живеят в чужбина, са поискали съдействие за ваксинацията им у дома или в пенсионерския клуб в района им.

Възрастните хора, които желаят да се имунизират, трябва да се запишат при председателите на пенсионерските организации, които ще предоставят списъците на Община Бургас за осигуряване на медицински екипи от РЗИ в клубовете.

На трудноподвижните потребители на Домашния социален патронаж, които са в невъзможност да излизат, също ще бъде предоставена възможност за имунизация на място в домовете им. В мобилния екип ще има лекар и социален работник от патронажа, който познава възрастните хора и здравословното им състояние. Преди това желаещите да бъдат ваксинирани у дома потребители трябва да се запишат, като позвънят на следните телефони на Домашния социален патронаж: 056 813 463 и 056 813 464.

Коментари към новината

Още новини от Здраве