Новини от област Стара Загора и България

Заведени са 32 дела у нас за издаване на фалшиви зелени сертификати

Заведени са 32 дела у нас за издаване на фалшиви зелени сертификати
Divident.€U Divident.€U

Проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи. Това съобщи заместник-здравният министър доц. Георги Иванов.
Според него България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни с 5000-6000 нови случая на ден.
По думите му "ако нямаме подкрепата на обществото трудно ще преминем през тази вълна". Георги Иванов призова българите да избягват груповите събирания, включително и днес на Ивановден.
Расте броят на активните случаи и на хоспитализираните в страната.

Министерството поставя акцент върху развиването и усилването на създадените от предишния министър Стойчо Кацаров ковид зони. Причина е, че според варианта Омикрон боледуването е по-леко и се очаква натискът върху личните лекари да е особено силен. За да не се струпват много пациенти при джипитата, ковид зоните трябва да работят добре и да поемат и вторичните прегледи на разболелите се.

Очакванията са, че с разразяването на тази вълна са отново ще се наложи да се премине към онлайн обучение, затова и ще се следят стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си.

Решението е незабавна ваксинация, каза зам.-министър Иванов.

Коментари към новината

Още новини от Здраве