Новини от област Стара Загора и България

Катастрофира автобус с работници на "Мини Марица-изток", има жертва

Катастрофира автобус с работници на Мини Марица-изток, има жертва
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Камион е ударил челно автобус с работници от „Мини Марица –изток“ близо до Нова Загора тази сутрин. Катастрофата е станала между новозагорските села Радево и Млекарево.

На място е загинал шофьорът на камиона, съобщи bTV. Има пострадали от пасажерите в автобуса, но не тежко. Те са откарани в болница, за да бъдат прегледани.

По-късно стана ясно, че инцидентът е станал след 6 часа тази сутрин. По думите на кмета на Нова Загора Николай Грозев, колона от три автобуса с работници на рудник „Трояново север“ при Мини Марица-изток е пътувала към работното място. Между тях е имало лек автомобил.

В района на село Радево колоната попада в участък с гъста мъгла. Шофьорът на единия от автобусите направил рязка маневра, за да избегне удар в лекия автомобил. Той навлиза в отсрещното платно, където се сблъскал челно с камион „Сетра“. Шофьорът на камиона е загинал на място, леко е ранен шофьорът на автобуса.

От ОД на МВР-Сливен уточниха, че раненият шофьор на автобус е на 57 години,той е откаран в болнично заведение в град Сливен с фрактура на крака.

На същата възраст е и загиналият мъж, родом от село на територията на община Мъглиж. Към момента няма данни за сериозно пострадали от пътниците в автобуса. Повечето от работниците са се придвижили до работните си места, където се преглеждат в лечебницата към мината.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред