Новини от област Стара Загора и България

Стара Загора ще има нов областен управител от "Продължаваме Промяната"?

2398 04/01/2022 12:51 Политика Власт
Стара Загора ще има нов областен управител от Продължаваме Промяната?
Divident.€U Divident.€U

Четворната коалиция разпредели квотите за областните управители по следната формула: 11 за ПП "Продължаваме Промяната", 6 за коалиция "БСП за България, 6 за ПП "Има такъвм народ" и 5 за коалиция "Демократична България".

  "24 часа"съобщава, че  днес коалиционните партньори в правителството  правят детайлното разпределение на регионите.

Според някои източници за областен управител на Стара Загора се готви Елена Нонева - представител на коалиционния партньор на ПП от ПД "Социалдемократи". Екипът на "Дивидент" потърси за коментар адвокат Нонева. Тя отрече да е получавала покана за длъжността областен управител.

"Все още не искам да коментирам, защото не всяко решение, прието към момента става факт. Има някакво направено разпределение между коалиционните партньори. Понякога се случват промени в последния момент. Със сигурност обаче мога да кажа, че аз няма да бъда новият областният управител на Стара Загора", подчерта лидерът на ПД "Социалдемократи". 

"Продължаваме Промяната" ще определи областните управители на Варна, Стара Загора, Монтана, Ловеч, Перник, Пазарджик, Ямбол, Кърджали, Търговище, Шумен, Враца и Силистра, съобщава в. 24 часа.

БСП получава Бургас, Благоевград, София-област, Смолян, Габрово и Добрич.

За "Има такъв народ" са София-град, Кюстендил, Враца, Плевен, Русе и Разград, а за "Демократична България" – Пловдив, Хасково, Сливен, Велико Търново и Видин.

Засега са известни само малка част от предложенията, които трябва да се гласуват на заседанието на Министерски съвет утре.

Според в-к. „24 часа“ ИТН ще предложат за ключовата София-град доскорошният служебен регионален министър Виолета Комитова, която е изявила готовност да влезе в пряка битка със столичния кмет Йорданка Фандъкова и да бъде твърд коректив на всички решения на Общинския съвет и действия на градоначалника.

ДБ ще предложат за областен на Пловдив Йордан Иванов, който е общински съветник и сред най-острите критици на кмета Здравко Димитров, пише 24 часа. За Велико Търново се спряга Людмила Илиева, а за Хасково – Катя Панева, която е бивш депутат, фармацевт. В Сливен кандидатът ще е Димитър Сяров, който е бил на този пост.

Коментари към новината

Още новини от Политика