Новини от област Стара Загора и България

Чирпан посреща 2022 година без празнична заря

1942 30/12/2021 11:09 Общество България
Чирпан посреща 2022 година без празнична заря
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Средствата ще бъдат използвани за обновяване на площадка за четириноги в града

Община Чирпан се присъединява към призива на фондация „Четири лапи ” за отговорно честване на Нова година без пиротехническо шоу. Средствата за новогодишната илюминация ще бъдат добавени към обновяването на площадката за игра и дресура на четириногите любимци в парк „Д-р Теньо Стоилов“. Това каза кметът Ивайло Крачолов на последната общинска оперативка за годината в подкрепа на кампанията на неправителствената организация „Красивото за нас е ужaсяващо за тях“.

Отсъствието на заря ще намали оглушителния шум в празничната нощ, когато хората по традиция се сбогуват с изминалата година и посрещат новата с множество пиротехнически чествания - опасни за нищонеподозиращите животни, счита общинското ръководство. От Администрацията призовават гражданите да ограничат фойерверките и пиратките в предстоящите празнични дни.

Обновяването на специализираната площадка за четириноги ще приключи до края на м. януари, ще бъде възстановен и шадраванът с декоративно приспособление с течаща вода за тях, каза Крачолов, споделяйки, че обещаното пред собствениците на домашни любимци се изпълнява. За Нова година грейнаха и алеите в парк „Д-р Теньо Стоилов“, поставени са около 40 осветителни тела.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество