Новини от област Стара Загора и България

ТЕЦ Марица Изток 2 официално обяви за продажба акциите на ПФК "Берое"

1364 23/12/2021 16:23 Спорт Стара Загора
ТЕЦ Марица Изток 2 официално обяви за продажба акциите на ПФК Берое
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров определи действията на правителството като безотговорни и съсипващи отбола

ТЕЦ "Марица Изток 2" обяви официално на сайта си, че продава акциите на ПФК "Берое". Текстът е публикуван и на официалния сайт на футболния клуб beroe.bg. Съобщението на собственика на футболния клуб гласи дословно следното:

"В съответствие с политиката на правителството за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД обявява за продажба 100% от акциите на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД. В момента централата е собственик на футболния клуб.

Това е несвойствена за нея дейност, особено в контекста на дълбоката криза с енергийните цени, която налага необходимост от по-ефективно управление на компаниите в системата.

Бъдещите инвеститори във футболния клуб ще бъдат класирани според най-високата цена, предложена от тях. Заинтересованите лица могат да заявяват интерес на имейл : tec2@tpp2.com и pfcberoe1916@abv.bg в срок до 9 януари 2022 г.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров не закъсня с нов коментар в социалните мрежи, след като вчера в друг пост заяви, че решението на правителството е прибързано и може да постави футболния тип в изключително трудна ситуация в разгара на първенството. Ето какво написа днес Живко Тодоров:

"Здравейте! Внасям допълнителна яснота по казуса с "Берое". Държавата е решила, че не може да издържа клуба през ТЕЦ 2. Добре, няма драма в това. Но! Начинът, по който се прави, означава следното: финансирането е спряно от вчера. За да се намери нов собственик е необходимо време - месец, два. Докато трае тази процедура, при една неплатена заплата футболистите имат право да прекратят по вина на клуба договорите си. Това означава съсипване на отбора и разграбване на играчите без пари. Ето това е проблемът, приятели! Постъпва се абсолютно безотговорно, а можеше да се вземе решение да се прекрати финансирането от месец март и да се даде толеранс да се намери нов собственик и отборът да се запази!

Коментари към новината

Още новини от Спорт