Новини от област Стара Загора и България

Успелите

Общински проект показва вдъхновяващи примери на хора от Казанлък

948 23/12/2021 16:42 Общество България
Общински проект показва вдъхновяващи примери на хора от Казанлък
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

От Новата 2022 година Община Казанлък стартира проекта „Аз успях, можеш и ти“. „Това е проектът за тези, които са успели в живота си и вдъхновяват своите съграждани да се осмелят да поискат повече от живота, както и и да си поставят по-високи цели“, обясни пред журналисти кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Всеки може да предложи човек от Града на розите, който го вдъхновява със своите постижения и човешки качества. „На рекламните билбордове на общината ще показваме успелите хора на Казанлък“, каза в навечерието на светлите християнски празници Стоянова.
На днешната празнична среща в общинска администрация присъстваха първите участници в тази кампания – казанлъчанката Живка Ролева – победител от последния сезон на „Фермата“ и шофьорът на електробус в Казанлък – Петко Рачев.

„Поканата да се включите в този проект я отправих към Вас не толкова, защото спечелихте във „Фермата“, а по-скоро заради силния дух, доброто възпитание и уважение към хората – качества, които показахте в предаването“, каза кметът на Казанлък.
За мен у дома винаги е била планината с гледката към Бузлуджа, отбеляза от своя страна Живка Ролева, която живее в Австрия.

Шофьорът на електробус - Петко Рачев спечели уважението на своите съграждани с толерантното си отношение на пътя.
Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов връчи поздравителен адрес на победителката във „Фермата“ Живка Ролева, а шофьорът Петко Рачев получи своя поздравителен адрес и подарък от Галина Стоянова.
Над 200 решения е приел Общинският съвет на Казанлък през изминаващата 2021 година. Едно от последните решения, свързани с изменението на плана за уличната регулация и организацията на движението ще облекчи трафика и ще подобри живота на хората.
Като пример за добра екипна работа на общинска администрация и местният парламент, Николай Златанов посочи промяната в остарялата Наредба 19 за управлението на общинските дружества.

Коментари към новината

Още новини от Общество