Новини от област Стара Загора и България

Благотворителност

Над 200 хил. лева са събраните дарения за общински каузи в Чирпан

2282 22/12/2021 20:54 Общество България
Над 200 хил. лева са събраните дарения за общински каузи в Чирпан
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов благодари на спомоществувателите на общински каузи в Чирпан в навечерието на Рождество Христово. На специално събитие в Къща музей „П.К. Яворов“ той изрази признателността на жителите на общината към добротворците.
"200 хиляди лева са набраните от дарители за две години в благотворителни инициативи, което означава за нас доверие към делата ни и навременна подкрепа в името на гражданите. Бюджетът е недостатъчен, а необходимите проекти – множество. Малцина са наясно как се подкрепя и работи за обществото, особено когато Ковид пандемията ни изправи пред сложни изпитания. Признателен съм към всички фирми и земеделски производители, допринесли за осъществяването на проекти в здравеопазването, културата, спорта, туризма, социалната политика, подобряването на градската среда и др.“, каза в словото си кметът, конкретизирайки проектите и подчертавайки ролята на всеки предприемач.

На първо място в подкрепата е Многопрофилната ни болница за активно лечение, където лекари, сестри, персонал денонощно се борят за живота на съгражданите ни. За пациентите бяха осигурени необходимите рентген, апарат за хемодиализата, медицински консумативи, уреди, транспортни средства и др. Още в началото на мандата обещах, че Чирпан ще има нов облик, защото заслужава повече и ще го постигнем заедно с общи усилия“ , допълни Крачолов.

Радвам се, че предприемачите избират Чирпан за реализиране и за разширяване на своите проекти. Инвеститорският процес е продължителен, но когато резултатите са успешни , радостта е обща, заключи кметът.
Засиленият инвеститорски интерес към нашата община се определя като добра новина от всеки общински съветник. От името на местния законодателен орган благодаря на всеки представител на бизнеса и уверявам, че волята на всеки дарител е спазена, каза председателят на Общински съвет - Чирпан,  Иван Станчев.

Сърдечни благодарности от екипа на болничното ръководство поднесе главната медицинска сестра Тонка Червенкова. "С подкрепата на всички кризата по-лесно се преодолява, незабравими остават дните, в които имахме топъл обяд и невероятна морална подкрепа. Благодаря от името на моите колеги за помощта, която спасява и удължава човешки животи. Здраве, весели коледни дни и благословена Нова година!", пожела Червенкова.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество