Новини от област Стара Загора и България

Ате Пласт приключи втория етап от разширяването на завода си

812 22/12/2021 17:32 Икономика Бизнес
Ате Пласт приключи втория етап от разширяването на завода си
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Производителят на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията – Ате Пласт разшири складовите си помещения в Завод 1000 в Индустриалната зона на Стара Загора.
Инвестицията покрива етап 2 от големия проект за разширение на Завод 1000 на Ате Пласт, а именно изграждане на енргийно-ефективни съблекални за служителите по BRC стандарт на площ от 170 кв.м. и на хале 5 – склад „Готова продукция“ на площ от 850 кв.м.
Етап 1 от ремонтните работи в производството завърши през юни 2021г. с монтажа на 10 силоза за автоматизиране на процесите в Завод 1000. Трети етап предвижда изграждане на още три халета до края на 2022г. на територията на Завод 1000 на обща площ от 2100 кв.м.

„Завършваме трудната 2021 година с фокус към служителите и инвестиция в складови пространства, което ни позволява да бъдем по-гъвкави, да предоставяме по-къси срокове на своите клиенти“, каза Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД. Тя допълни, че инвестициите целят да оптимизират процесите, да повишават производителността и значително да подобрят условията на труд за служителите.
Новоизграденото хале 5, отговарящо на всички противопожарни изисквания, е с две нивоизравнителни рампи за директно товарене. Това е изключително улеснение за служителите, скъсява времето за товарене и оптимизира логистиката. Халето може да поеме до 800 палета готова продукция. Двата проекта са реализиран в рамките на 5 месеца.

В скоро време старозагорското предприятие ще направи първа копка на новия си завод в Индустриална зона „Загоре“. Предвидената инвестиция е в размер на 6 млн.евро. В него ще се извършва дейност по печат и ламиниране. Компанията предвижда увеличаване на капацитета на производство на опаковки 3 пъти в рамките на следващите 2-3 години.

Коментари към новината

Още новини от Икономика