Новини от област Стара Загора и България

Новият енергиен министър не одобрява финансирането на "Берое" през ТЕЦ 2

936 21/12/2021 16:34 Спорт Стара Загора
Новият енергиен министър не одобрява финансирането на Берое през ТЕЦ 2
Divident.€U Divident.€U

Министърът на енергетиката Александър Николов даде знак, че финансирането на футболния "Берое" през намиращото се в тежко състояние "ТЕЦ Марица-изток 2" ще спре. Той посочи, че стъпките, предприети от Българския енергиен холдинг (БЕХ) за премахване на този разход, ще бъдат следвани.

"Много дълго време, много дълго време "ТЕЦ 2" беше използван за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните подобни инициативи са се случвали преди около 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират съвсем нормални търговски решения за функционирането си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логика едно от дружествата в най-тежко финансово състояние да подпомага спортен, футболен или какъвто и да е друг тип социална дейност, когато финансовите му резултати не го позволяват", каза Николов.

По повод финансирането на ПФК "Берое" министърът на енергетиката посочи още:
„Дори това да продължи да се случва, то не трябва да се случва под министерство на енергетиката, а ако се наложи подобна стъпка, да се координира с министерство на спорта.“
Александър Николов обърна внимание и на очакваната реакция от страна на старозагорската общественост. Той заяви:
„Индиректно към нас и към екипа достигнаха слухове, че това нещо ще доведе до сериозно сътресение от социален характер в конкретния град. Бих искал да кажа, че българското население не е длъжно да прави подобен тип разходи, под формата, на което и да е енергийно дружество под шапката на БЕХ“, посочи енергийния министър.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт