Новини от област Стара Загора и България

Радослав Рибарски оглави Временната комисия за енергийната криза

1762 15/12/2021 15:11 Политика Власт
Радослав Рибарски оглави Временната комисия за енергийната криза
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

В комисията влиза още двама депутати от Старозагорски регион - Тихомир Тенев от ИТН и Искра Михайлова от "Възраждане"

Старозагорският депутат от "Продължаваме Промяната" беше избран от народните представители за председател на Временната комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея.
Комисията се създава на паритетен принцип, състои се от 14 народни представители - по двама от парламентарна група. Съставът й беше гласуван с 205 гласа "за", 1 "против" и 8 "въздържал се".

За създаването на комисията гласуваха 163депутати, 49 бяха против и 7 въздържали се. Идеята дойде от парламентарната група на "Продължаваме Промяната" и проектът на решение беше включен като трета точка в дневния ред за заседанието на НС в сряда.
От "Продължаваме Промяната" в комисията влиза и Венко Сабрутев. В състава й са Теменужка Петкова и Жечо Станков от ГЕРБ-СДС, Рамадан Аталай и Станислав Анастасов от ДПС, Драгомир Стойнев и Румен Гечев от "БСП за България", Иво Атанасов и Тихомир Тенев от "Има такъв народ", Ивайло Мирчев и Владислав Панев от "Демократична България", и Николай Дренчев и Искра Михайлова от партия "Възраждане".
Срокът на работа на комисията е един месец.
Депутатите одобриха предложението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС да се наложи мораториум върху цената на тока и парното. "За" идеята гласуваха 186 депутати, двама бяха против, а други двама се въздържаха.

Тошко Йорданов от ИТН поздрави ГЕРБ-СДС за това тяхно предложение и заяви, че се радва, че те мислят за хората и излизат с такава идея. Ива Митева предложи мораториумът да се гласува отделно от това за временната комисия.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика