Новини от област Стара Загора и България

Изложба в Тракийския университет събира средства в помощ на пострадала студентка

Изложба в Тракийския университет събира средства в помощ на пострадала студентка
Divident.€U Divident.€U

Диана Митева изгуби крака си в нелепа катастрофа с млад водач, за когото се предполага че е дрифтирал

Благотворителна изложба в помощ на пострадалата при ужасната катастрофа с млад шофьор в кръговото до Кауфланд Бедечка студентка Диана Митева от Стопанския факултет на Тракийския университет организираха днес преподаватели, студенти и нейни приятели. Тогава пострадаха тежко три млади жени, като се наложи хирурзите да ампутират единия крак на Диана.

В изложбата са включени творби на студенти от специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн", техни преподаватели, художници и автори на художествена фотография. като Светлозар Недев, Светлин Стоев, Димитър Узунов, Калина Бакалова, Надежда Владимирова, Надежда Ангелова, Неделин Марков, Катя Тинева, доц. Неделин Марков и други.

В импровизираната изложбена зала във фоайето на ректората беше поставена и плексигласова кутия за дарения, в която влязоха първите дарения. Всяко от изложените произведения на изкуството има обявена цена и може да бъде закупено, като всички събрани средства до стотинка ще бъдат внесени във фонда на основната кампания "С Диди съм за крачка напред".

Тракийски университет организира благотворителна коледна изложба в подкрепа на Диана Митева, която пострада тежко при пътен инцидент в Стара Загора. Основни инициатори на идеята са нейни преподаватели от Стопански факултет, които споделят, че по този начин изказват своята съпричастност и подкрепа и искрено и желаят бързо възстановяване! Всички набрани средства от изложбата ще бъдат насочени към основната кампания „С Диди съм за крачка напред“.

Събитието ще се проведе с подкрепата на преподаватели, студенти, служители и приятели на университета като Светлозар Недев, Димитър Узунов, Калина Борисова, Надежда Владимирова, Надежда Ангелова, Неделин Марков, Катя Тинева, студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ и други.

"Нашето голямо семейство на Тракийския университет ще подкрепи всеки, който има нужда - и в добро и в лошо", каза при откриването на изложбата ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков. "В тези наближаващи Рождественски празници трябва да запазим добротата в сърцата си и да дадем подкрепата си за всички, които имат нужда от нея. Това е само началото. Всеки член на Тракийския университет, независимо дали е студент, преподавател или служител, трябва да знае, че има зад гърба си стабилния гръб на университета". 

Своята благодарност към всички, които са дарили картини за изложбата, изрази и доц. д-р Блага Стойкова, декан на Стопанския факултет, в който Диана Митаава е студент 3 курс по специалността "Бизнес икономика". "Идеята дойде след един телефонен разговор с нейната майка и нашия зам.-декан по учебната дейност доц. Николай Пенев във връзка с по нататъшното й обчение. Пожелаваме й бързо възстановяване. Диана трябва да знае, че сме с нея във всеки един момент и сме организирали дистанционното й обучение до нейното възстановяване", посочи доц. Стойкова. 

Изложбата ще остане до края на работната седмица. Всеки, който е съпричастен със съдбата на Диана Митева, може да посети университета и да закупи картина или просто да дари пари. Със събраните средства не само ще се продължи лечението на Диди, но и ще бъде закупена специална протеза.

Коментари към новината

Още новини от Общество